logo-5.jpg

Met de ALV en de aansluitende vrijwilligersavond hebben we het seizoen afgesloten. De vele vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet bij de vele hoogtepunten op en om het basketballveld zoals de goede ontwikkeling bij de teams en wedstrijden, de Streetball Masters, het Be A STAR-scholenproject, het jassen hangen met carnaval, de trainers- en scheidsrechterscursus, de "Feestbal"-activiteiten en het kamp, het internationale toernooi van de U12 en nog veel meer.... Allen nogmaals dank!! In het bijzonder werden onze volgende vrijwilligers als "vrijwilliger van het jaar" beloond met een mooi shirt:

  • Arjan Lemmens voor zijn inzet bij zowel de Streetball Masters als bij de trainingen en wedstrijden van de U12-1
  • Harrie Liebregts voor zijn inzet ondermeer als scheidsrechter bij vele wedstrijden
  • Lilian Heefer voor haar inzet als teamouder bij de U12-2 en U10
  • Nico van de Broek voor zijn inzet bij de Streetball Masters.


Voort werden de volgende leden verkozen op basis van hun opvallende sportieve prestaties in het afgelopen seizoen:

  • MIP (Most Improved Player): Tijn Bosmans 
  • Talenten van het jaar: Daan de Brouwer, Luuk Weber, Niek van Elderen, Wietse Schottert en Marieke van Beurden (allen geselecteerd voor de kernselecties)
  • Team van het jaar: U12-1 (Zuid Nederlands kampioen)

Teamindeling, trainingstijden en datum 1e training 2015/16
De door de TC voorgestelde teamindeling en de nieuwe trainingstijden zijn op de ALV bekendgemaakt en vindt je op onze site onder het kopje "Teams, Tijden en Standen". We gaan aan het begin van het seizoen enkele spectaculaire evenementen organiseren voor zowel potentiële jongens als meisjesbasketballers. Hiermee streven we ernaar om voor de dames U18 alsook voor de jongens U18 vanaf januari een eigen team te kunnen inschrijven (zie ook onderstaande activiteiten)
 
De trainingen starten op vrijdagavond 28 augustus!! Hoewel deze vrijdag de laatste dag van de kindervakantieweek is, wordt ieders aanwezigheid wel op prijs gesteld aangezien de competitie half september al van start gaat.

Spectaculaire seizoensopening op zondag 6 september.

Op zondag 6 september plannen we een spectaculair en uniek internationale seizoensopening voor jong en oud!! Hiervoor worden alle Biks Shotters (en van de jeugdleden ook de ouders en vrienden) uitgenodigd. Meer info volgt binnenkort. Zet deze activiteit op zondag 6 september alvast in je agenda!!

Iedereen een goede vakantie en tot de 28e augustus!
  
Namens het bestuur en de TC

PS. Wil jij het Nederlands herenteam (met o.a. enkele spelers van SPM Shoeters) zien spelen tijdens de voorbereiding op het EK en met hun op de foto? Bezoek dan 1 van de oefenwedstrijden:

 

4 augustus tegen België in Antwerpen

12 augustus tegen University of Illinois in Rotterdam

14 augustus tegen GBR in Leiden

16 augustus tegen Portugal in Leiden

 

Volg het Nederlands team op www.oranjebasketball.com

Op de zondagen 1 en 22 februari hebben de U12-1 spelers Daan de Brouwer, Lowie Fonken, Luuk Weber, Niek van Elderen, Sven Lemmens, Tom Backx, Wietse Schottert en Marieke van Beurden deelgenomen aan 2 selectietrainingen van elk 3 uur voor de kern Brabant-West.

Uit een groep van ca 80 talentvolle jongens en meisjes uit 2002 t/m 2004 werden na 2 zware trainingen zowel Daan, Luuk, Niek, Wietse, en Marieke bij de meisjes, geselecteerd voor de kern Brabant-West. Een zeer mooie individuele en teamprestatie. Immers elke speler kan alleen maar beter worden dankzij goede medespelers waar je elke week mee traint en speelt! Hierbij dan ook de complimenten aan Lowie, Sven, Tom, Tijn en Ward!

Beste Biks Shotters,

Jullie weten inmiddels dat we van vrijdag 29 mei t/m zondag 31 mei 2015 weer met de jeugd (t/m 17 jaar) van Biks Shots op kamp gaan. We hebben twee programma’s voorbereid waarbij we een speciaal programma hebben voor de XU-8 en XU-10 teams. De locatie dit jaar is Het Hoefke in Riel (http://www.manegehoefke.nl/Groepsaccomodatie.html).

We gaan er op vrijdag 29 mei om 16:30 uur op de fiets naartoe. Zondagmiddag (31 mei) zullen we weer terugkomen in Hilvarenbeek.

Het thema voor dit kamp is ‘terug naar de oertijd’. Het zou leuk zijn als jullie al verkleedspullen verzamelen om origineel naar het kamp toe te komen. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je dat gedaan hebt ook graag €40 overmaken op rekeningnummer 122387198 t.n.v. basketbalvereniging biks shots. Vermeld bij de omschrijving ‘Kamp 2015 <voornaam achternaam>’. De uiterste inschrijfdatum is 15 maart 2015, dus schrijf je vandaag nog in!

Het gaat weer een enorm gaaf kamp worden waar je zeker bij wilt zijn!

AC de Feestbal

Informatie over dit toernooi vind je terug op de site van de NBB:
{youtube}eqRAnOb_1pI{/youtube}
 

Allemaal,

Zondag 19 april organiseren we een bierproeverij bij Abdij Koningshoeven in Moergestel. We vertrekken om 13:30 uur vanaf de Hispohal met de fiets. De fietstocht zal ook in het teken staan van de bierproeverij.

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan deelnemen aan deze activiteit. De kosten bedragen 12.50 euro per persoon. Partners zijn ook welkom. We denken ongeveer om 17:30 uur terug in Hilvarenbeek te zijn (eindstation cafe de Zwaan).

Je kunt je tot 16 maart opgeven door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zet in het onderwerp ‘Bierproeven 2015’ en in de mail je naam en eventueel naam van je partner.

Groet,

AC de Feestbal

Beste basketballfans,

Wij zijn trots jullie mee te delen dat we ook in de zomer van 2015 weer de NBB Camps organiseren!

Dit jaar hebben we weer drie Camps waaraan je mee kunt doen.

Dus wil jij deze zomer training krijgen van fantastische coaches? Wil jij deze zomer een week lang basketballen met leeftijdgenoten? Wil jij in het nieuwe seizoen je teamgenoten een stapje voor zijn door extra trainingen in de zomer? Wil jij hard werken, je skills verbeteren en plezier maken? Geef je dan snel op voor de mooiste week van je leven!

Camp 1: Zondag 19 juli tot en met vrijdag 24 juli is voor jongeren van 15 jaar en ouder

Camp 2: Zondag 26 juli tot en met vrijdag 31 juli is voor jongeren van 12 tot 15 jaar

Camp 3: Zondag 2 augustus tot en met woensdag 5 augustus is voor de kinderen tot en met 12 jaar

Locatie is net als vorig jaar Soest.

We slapen in het mooie Stayokay Soest en trainen in Sporthal de Engh.

Voor meer informatie en aanmelding verwijs ik jullie naar de website: http://www.basketball.nl/jeugd/nbb-camps en naar de poster in de bijlage

Heb je nog een andere vraag, neem dan contact met ons op!

Tot ziens bij de NBB Camps 2015!

Met vriendelijke groet, NEDERLANDSE BASKETBALL BOND

 

Het interim-bestuur van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB) heeft het All Star Gala 2015 van de Dutch Basketball League toegewezen aan SPM Shoeters Den Bosch. Het evenement vindt plaats op zondag 22 februari 2015 in de Maaspoort in Den Bosch.

Het All Star Gala is de traditionele onderbreking van de competitie en staat dit jaar in het teken van de recent opgestarte samenwerking tussen FEB, NBB en Nederlands mannenteam om het Nederlandse mannenbasketball vooruit te helpen. De beste basketballers uit de Nederlandse competitie spelen tegen het Nederlands mannenteam, dat zich voorbereidt op deelname aan het Europees kampioenschap in Zagreb in september.

Het programma start om 11.00 uur met de U24 All Star wedstrijd voor Nederlandse spelers uit de Dutch Talent League. De dag zal afgesloten worden met een spectaculaire Dunkcontest.

Meer informatie vindt u de komende weken op www.basketballleague.nl en de website van SPM Shoeters Den Bosch.

Hallo Allemaal,

Op zaterdag 21 februari zal Basketbal Promotie Limburg wederom een peanut toernooi organiseren voor U10 ( 2005 en 2006 ) en U8 ( 2007 en 2008 ) teams. Om 10.30 uur starten we met een warm up clinic van Henk Pieterse  en na een korte pauze zal om 12.00 uur het peanut toernooi starten. Het toernooi duurt  tot ca 15.00 uur waarna we gezamenlijk afsluiten  .Het toernooi zal in het teken staan van de term STAR dat staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Het gaat dus niet om het winnen maar vooral om plezier maken  met elkaar.  Een scorebord zal er dus ook niet zijn. De teams  spelen 4 tot 5 wedstrijdjes en afhankelijk van het aantal aanwezige teams word de speelduur bepaald maar dit zal  waarschijnlijk 8 minuten zijn. De wedstrijdjes zullen zo veel mogelijk worden begeleid door jonge scheidsrechters van Basketbal Academie Limburg die de afgelopen jaren hun F diploma hebben gehaald. Een ouder  die niet zo heel erg thuis is in het basketbal kan prima een team begeleiden gedurende deze dag. Voor Elk kind is er na afloop en leuke attentie het zijn immers allemaal winnaars.

Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 kinderen. Geef op het inschrijf  formulier aanof het een beginnend team is of gevorderd. Wij proberen zo veel mogelijk de teams op niveau in te delen zodat er leuke wedstrijdjes ontstaan. Er word 3 tegen 3 gespeeld op een half basketbal veld met de regels zoals die op 1 januari 2015 zijn ingegaan.

Inschrijvingen dienen ten laatste 17 februari binnen te zijn. De kosten zijn 3 euro per kind en te betalen  op de dag zelf voorafgaand aan de clinic van Henk Pieterse

Locatie is Sporthal Boshoven

Vrakkerveld 4

Namens BPL

Bert Peerlings

Vrijdag 16 januari 2015 is het geen training in verband met Auwmeute. We organiseren dan voor jullie een spannende spooktocht. Om 19:00 verzamelen we bij de Hispohal waarna we in de bossen gedropped worden.

Het inschrijfgeld voor deze spooktocht bedraagt €3. Graag dit bij de dropping contant meenemen.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste inschrijfdatum is 31 december 2014. We zoeken een aantal ouders die ons willen brengen en halen. Graag bij inschrijven aangeven of jullie ouders kunnen brengen en/of halen en hoeveel plaatsen er in de auto zijn.

Beste Biks Shots vrienden,

Vrijdag 16 januari 2015 is het geen training in verband met Auwmeute. We organiseren dan voor jullie een pokeravond in den Bockenreyder. We willen om 21 uur starten met de pokeravond.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste inschrijfdatum is 31 december 2014.

Schrijf je snel in!

LET OP: AANPASSING SPELREGELS MINI-BASKETBALL

(U8, U10 EN U12)

INGANGSDATUM: 1 JANUARI 2015

Zoals eerder aangegeven heeft het bestuur van de NBB op 26 augustus besloten om de aanpassing van de miniregels met ingang van dit seizoen in te voeren. Aangezien dit weerstanden opriep binnen verschillende rayons is dit nader besproken.

Het bestuur van de NBB heeft nu besloten om de aanpassingen van de miniregels op 1 januari 2015 in te laten gaan. De wijzigingen c.q. aanpassingen zijn hierna weergegeven.

Lees meer: Spelregels voor u10-u12 vanaf januari 2015

bingobiksshots

Vrijdag 31 oktober organiseert AC de feestbal een bingoavond in sportcafé de Hispohal. Naast alle leden zijn ook ouders, vrienden en vriendinnen van harte welkom!

De eerste bingoronde begint om 19:30 uur, dit betekent dat de groepen die om 19:30 uur klaar zijn met trainen na het omkleden de bingokaarten in het sportcafé kunnen kopen. Een bingokaart kost 50 eurocent.

De tweede bingoronde is om 20:30 uur (voor de groepen die om 20:30 uur klaar zijn met trainen). Vervolgens zijn er om 21:30 en 22:30 uur ook nog twee rondes. Uiteraard kun je aan alle rondes deelnemen.

Wij zorgen voor lekkere hapjes, een drankje kun je zelf aan de bar kopen.

Tot 31 oktober!

Groeten,

AC de Feestbal

 

AC de Feestbal

In de komende herfstvakantie wordt er door SPM Shoeters op woensdag 22 oktober weer een geweldige clinic georganiseerd voor basketballiefhebbers tussen 8 en 20 jaar (binnenkort wordt hierover ook gepubliceerd op de site van SPM Shoeters). Vorig jaar heeft een groot aantal Biks Shotters hier al aan meegedaan en dat was super gezellig en leerzaam!!


De zaal, de Hazelaar in Rosmalen, gaat open om half tien 's ochtends om je aanmelding te verwerken. Elke deelnemer zorgt dat hij/zij zelf een basketbal en een licht en donker shirt meeneemt (mocht je geen eigen bal hebben dan kun je bij Biks Shots er een lenen). Klokslag 10 uur start de clinic met een gezamenlijke warming up. Gedurende de dag zal de voltallige selectie van het heren 1-team van SPM Shoeters naar de hal komen om jullie training te geven, waarna er natuurlijk gelegenheid is om met je favoriete speler op de foto te gaan of een handtekening te vragen.Ook zal in de hal een stand aanwezig zijn van de firma Bouncewear met prachtige basketbalspullen.

De kosten voor deze dag zijn € 15,- waarbij is inbegrepen: drinken voor de hele dag, snacks in de pauzes en een lunch.

Aanmelden voor deze dag kan, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De volgende gegevens dan graag doorgeven in verband met de groepsindeling voor deze dag.
- Voornaam
- Achternaam
- Geboortedatum
- Club
- Team waarin je speelt
- E-mailadres van een van de ouders/verzorgers
- Telefoonnummer waarop een van de ouders/verzorgers 22 oktober bereikbaar is
- Opmerkingen (bijv. bij wie je graag in het team wilt)

Als je je aanmeldt, ontvang je maandagavond 20 oktober een mail met daarin o.a. de groepsindeling van de organisatie van SPM Shoeters.
 
Het zou super zijn als we met zoveel mogelijk spelers uit ons team daarheen gaan, dus meld je aan!!
 
Joomla templates by a4joomla